Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

PODPROGRAM 2018 – efekty

Utworzono dnia 23.07.2019
Czcionka:
  1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kawęczynie  z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Koninie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 763 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

 ton żywności;

2289 paczek żywnościowych;

4. W ramach Podprogramu 2018r.  763 osoby korzystały z pomocy żywnościowej , przeprowadzono  4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

 

• Kulinarne - 4 spotkania  dla 78 uczestników

           

Imieniny

Zegar

Kalendarium

Grudzień 2019
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Licznik odwiedzin:

W tym tygodniu: 44

W poprzednim tygodniu: 66

W tym miesiącu: 48

W poprzednim miesiącu: 257

Wszystkich: 7632